Terug naar inspiratie & tips

5x bijzondere borrelplanken van Op een plankje

Tags:
 
 

Bij borrelen draait het niet alleen om lekker eten en drinken, maar ook om de presentatie. Soms wil je gewoon echt iets bijzonders op tafel zetten, of je nou een feestje hebt of gewoon zin hebt in een gezellige avond met wat lekkers. Ik vertel je graag meer over een paar leuke, bijzondere borrelplanken die ik al eens heb gemaakt.

Exotische borrelplank, een bijzondere borrelplank met een tropisch tintje

Begin dit jaar mocht ik een borrelplank verzorgen voor een tropical party (ja zeker, in januari!). Een leuk en bijzonder thema waar ik mijn creatieve ei natuurlijk perfect in kwijt kon. Ik dacht direct aan de mini ananas die ik al zo vaak had zien liggen bij de groothandel: dit was mijn kans om die te laten shinen. Gewapend met verse mango in een uitgeholde kokosnoot, kiwi, vijgen, passievrucht en dus die toffe mini ananas ging ik aan de slag met de twee bijzondere borrelplanken. Echt eens iets anders dan anders, vind je niet?

Bijzondere vegan borrelplank, alles behalve saai

Als je net zoals ik bent, dan denk je bij een borrelplank misschien vooral aan kaas en vlees. En hoe lekker ik dat ook vind, er zijn natuurlijk genoeg redenen om ook eens een vegan borrelplank te bestellen! En steeds meer mensen zijn het daarmee eens. Deze bijzondere borrelplank is alles behalve saai: met zijn prachtige kleuren steelt hij sowieso de show op jouw tafel.

Spaanse tapasplank: waan je in het zonnige zuiden

Ook net even anders dan anders zijn deze Spaanse tapasplanken! Ontdek de smaken van tomatentapenade, bruschetta en Bella olijven, geserveerd in charmante terracotta schaaltjes. Proef de rijke Spaanse manchego, hartige salami, chorizo en Serranoham, lekker gecombineerd met rode druiven, gedroogde mango, bananenchips, tomaten en gevulde pepertjes. Met deze bijzondere borrelplank waan je je direct in het zonnige zuiden!

Voor de echte zoetekouw: De zoete borrelplank

Deze bijzondere borrelplank kun je bijna een klassieker noemen, want hij komt echt uit het begin van Op een plankje. Speciaal voor Donut Day maakte ik deze heerlijke zoete verleiding, bestaande uit - hoe kan het ook anders - donuts, verse aardbeien, frambozen, vijgen, meringues, snoep en chocola. Dat klinkt toch geweldig?

De laatste bijzondere borrelplank: Chocoladefondue op een plankje!

Dit is een van de redenen waarom Op een plankje die naam heeft gekregen: als het op een plankje kan, ben ik van de partij! Als liefhebber van alles wat met eten te maken heeft kon ik het niet laten om een van mijn favoriete toetjes op een plankje te gaan serveren. En kijk hoe het heeft uitgepakt: met heerlijke chocolate chip cookies, vers fruit, lange vingers, marshmallows, een hot 's mores dip en natuurlijk chocolade om te dippen is dit een bijzondere borrelplank waar je letterlijk je vingers bij aflikt. Eet smakelijk!