Terug naar inspiratie & tips

Grazing table voor 65 personen in Westerlee

Tags:
 

Sommige opdrachten blijven je bij - en deze in Westerlee was er zeker zo één! Ik mocht de catering verzorgen voor een gezellige groep van 65 personen. De aanleiding was een dubbel feest: twee verjaardagen én een trouwjubileum. Hoe mooi is dat?

De locatie was heerlijk huiselijk, de sfeer relaxed en de gasten hadden er duidelijk zin in. Daar word ik zélf altijd extra enthousiast van. Samen met de opdrachtgever dacht ik na over een menu dat feestelijk, gevarieerd én een beetje bijzonder mocht zijn. Geen standaard broodjes, maar echt iets om van te genieten. Eén wens was heel duidelijk: die leuke gekleurde broodjes moesten erbij zijn.

Wat ik serveerde op deze grazing table

Er werd flink uitgepakt — en terecht! Voor deze feestelijke dag maakte ik onder andere:

  • Broodje gezond op een kleurrijke bun: deze superschattige buns waren een van de eerste wensen die ik doorkreeg en mochten echt niet missen. Ze vielen dan ook goed in de smaak!
  • Wraps met serranoham: lekker hartig en fris gevuld, met roomkaas en rucola
  • Luxe broodjes rosbief: met een romige truffelmayonaise (altijd een hit!)
  • Burratasalade: romig, fris en prachtig opgemaakt (TIP: zo maak je de burrata vijgen salade zelf!)
  • Caprese salade: een klassieker, maar wel in een modern jasje. Zo gebruikte ik verschillende tomatensoorten in diverse kleuren, voor een kleurrijk geheel.
  • Vegetarische pastasalade, gewoon heel erg lekker.
  • Luxe borreltray: hier liggen de roots van Op een plankje. Gevuld met van alles wat: kazen, vleeswaren, dips, nootjes en fruit. 
  • Planken met antipasto prikkers: een mooie mix van olijven met piment, mozzarella, Italiaanse vleeswaren en zongedroogde tomaatjes
  • Luxe fruitplank, want wat frisse zoetigheid tussendoor doet het altijd goed. Bovendien voegde deze plank ook superveel kleur toe aan het geheel.
  • En op speciaal verzoek: een Groningse borrelplank, met streekproducten en een knipoog naar thuis

De reacties waren zó leuk!

Ik kreeg tijdens én na het feest zo'n leuke reactie terug. Gasten vonden het eten origineel, lekker én mooi gepresenteerd. En dat is natuurlijk precies wat ik hoop te bereiken met Op een plankje: een cateringervaring die meer is dan “gewoon wat eten”. Het mag echt een feestje zijn.

Voor mij was het een heerlijke opdracht om te doen. Dankjewel aan de opdrachtgever voor het vertrouwen – dit was er weer eentje om te onthouden!

Is een grazing table iets voor jouw feest(je)?

Wil je ook zo’n fijne lunch of borrel voor een feestje in Westerlee (of daarbuiten)? Stuur me vooral een berichtje, ik denk graag met je mee.

Een offerte aanvragen!