Gesuikerde cranberry's in een handomdraai
Eerder deelde ik al mijn favoriete kerst borrelplanken van 2022, met onder andere gesuikerde cranberry's. Gesuikerde cranberry's zijn de smaakmaker op de kerst borrelplank. Niet alleen zijn ze super kerstig, maar ze smaken ook heel lekker. Cranberry's kunnen namelijk aardig zuur zijn, maar met een klein laagje suiker smaken ze helemaal top! Je maakt de gesuikerde cranberry's gemakkelijk zelf in 4 eenvoudige stappen.
Dit heb je nodig voor gesuikerde cranberry's
Gesuikerde cranberry's maak je gemakkelijk met een paar ingrediënten:
- Cranberry's (zoveel als jij wilt)
- 50 ml water
- 100 g suiker (dit kan gewone kristalsuiker of fijne kristalsuiker zijn)
- Een (steel)pannetje
Zo maak je de gesuikerde cranberry's
Doe 50 ml water samen met 50 g suiker in een (steel)pannetje en breng het op een laag vuur al roerend aan de kook. Pas op dat je je suiker niet laat verbranden, want als je je vuur te hoog hebt staan gebeurt dat nogal snel. Zodra je suikerwater bubbelt, is het aan de kook en zet je het vuur uit.
Laat nu je cranberry's ongeveer een minuutje zwemmen in het suikerwater. Nadat ze een mooi laagje suikerwater om het velletje hebben, haal je de cranberry's met een schuimspaan uit het water en leg je ze verspreid op een rooster met bakpapier. Zorg ervoor dat ze niet allemaal op één bult liggen, want dan blijven ze ontzettend aan elkaar kleven. Laat de cranberry's ongeveer een uurtje afkoelen.
Nadat ze een uurtje hebben gerust, neem je de rest van je suiker om de cranberry's in te leggen. Dankzij het laagje suikersiroop blijft de suiker mooi aan de cranberry's plakken. Je kunt je cranberry's nu aan je borrelplanken toevoegen! Om de borrelplank extra kerstig te maken, kun je er bijvoorbeeld een takje rozemarijn uit laten steken.